Los Bosques House / MasFernandez Arquitectos

first_img Save this picture!© Marcos MendizabalText description provided by the architects. Located on the outskirts of the city of Santiago de Chile, in Chicureo Valley, Los Bosques house arises from a commission from a young family who previously lived in an apartment in a high density area in the municipality of Las Condes. Save this picture!© Marcos MendizabalFor them, the expression of contemporaneity in the house played a key role in the commission. Simple lines, flexible space, connectivity with the exterior, and a central courtyard were part of their requirements.Save this picture!© Marcos MendizabalAs he works in marketing for a vineyard, he was eager to participate and see his concerns reflected in the design process, which is why the proposal was a joint effort with the owner, his role was critical to appropriate his house.Save this picture!© Marcos MendizabalThe irregularity of the ground and the clear need to divide the public from the private, resulted in a central courtyard generating two right angles, with the access at the point where they meet.Save this picture!© Marcos MendizabalThe location of these two angles on the site follows its boundaries. The open areas between the built spaces are used to generate the access and interior courtyards, the latter lets natural light into the children’s living room and the corridor leading to their 3 bedrooms.Save this picture!© Marcos MendizabalThe master bedroom is on the second floor, with views of the hills.The public angle has no divisions between its enclosures, only the kitchen, which can be isolated with a sliding door. Its continuous pavement with the exterior and the glass facade of the living-dining room allow to expand and enjoy the garden inside the house.Save this picture!© Marcos MendizabalMateriality in architectural concrete (Moldar), wooden frames and wooden flooring made of discarded wine barrels give an honesty to the house which allows it to age with dignity.The green roof designed for the first floor is for the near future.Save this picture!First Floor PlanProject gallerySee allShow lessCampus University City / Lavalle + Peniche Arquitectos, Jorge Bolio Arquitectura, Pl…Selected ProjectsWin a Copy of Tod Williams and Billie Tsien’s Newly Released “Wunderkammer”Architecture News Share Chile CopyAbout this officeMasFernandez ArquitectosOfficeFollowProductsWoodGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesColinaChilePublished on December 10, 2013Cite: “Los Bosques House / MasFernandez Arquitectos” [Casa Los Bosques / MasFernandez Arquitectos] 10 Dec 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricShower ColumnshansgroheShoulder ShowersPanels / Prefabricated AssembliesMorin Corp.Metal Wall Systems – ExposedStonesCosentinoSurfaces – Dekton® Stonika SeriesConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsHanging LampsLouis PoulsenPendant Lights – KeglenDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame SlopeThermalSchöckMinimizing Thermal Bridges in BalconiesWindowspanoramah!®ah! Ultra MinimalistEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreWork ChairsDynamobelWork Chair – SLAT 16More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/456172/los-bosques-house-masfernandez-arquitectos Clipboard ArchDaily 2010 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/456172/los-bosques-house-masfernandez-arquitectos Clipboard “COPY” Architects: MasFernandez Arquitectos Year Completion year of this architecture project Los Bosques House / MasFernandez Arquitectos Year:  “COPY” Projects Los Bosques House / MasFernandez ArquitectosSave this projectSaveLos Bosques House / MasFernandez Arquitectos Save this picture!© Marcos Mendizabal+ 40 Share CopyHouses•Colina, Chilelast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *