Fence House / Hitotomori/Tomoko

first_img Projects Constructor: Houses CopyAbout this officeHitotomori/TomokoOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesMatsubaraOn InstagramJapanPublished on June 21, 2016Cite: “Fence House / Hitotomori/Tomoko” 20 Jun 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MSun Control Film – Prestige ExteriorShowerhansgroheShowers – Croma SelectWall / Ceiling LightsSpectrum LightingLED Downlight – Infinium 3″ Round FlangelessVentilated / Double Skin FacadeCosentinoDekton Cladding in LD Sevilla hotelSealantsSikaJoint SealingBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersPorcelain StonewareApariciPorcelain Tiles – MarblesCeramicsTerrealTerracotta Facade in Manchester HospitalWindowspanoramah!®ah! CornerHome AppliancesGIRAGira Keyless in – Door communicationLightsLinea Light GroupIntegrated Lighting – Fylo+More products »Save想阅读文章的中文版本吗?位于大坂的围墙住宅 / Hitotomori/Tomoko是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily Area:  78 m² Photographs “COPY” Hane-Kenchiku-Koubou CopyHouses•Matsubara, Japan Team:Yoshiaki Nagasaka, Masuo Shiojiri, Hane-Kenchiku-KoubouCity:MatsubaraCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Youhei SasakuraRecommended ProductsWoodLunawoodThermowood FacadesDoorspanoramah!®ah! PivotDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeText description provided by the architects. A house for four people that was built on a mini-development site. To ensure privacy, a fence runs along the boundary line of the property and the street. The fence is designed as the facade of the house. Save this picture!© Youhei SasakuraMorning light is filtered through a large square of frosted glass within the fence to fall on the dining room table.  Light also passes  between the top of the fence and the eaves of the house and is diffused by the leaves of the trees along the fence creating an effect one would not expect from the relative dreary surrounding environment.  Because of the placement of a veranda in the back garden, light is able to enter from the space between the neighbouring building and the Fence House; the light seemingly sublimates off the brass door of a Buddhist home alter. Save this picture!© Youhei SasakuraSave this picture!SectionSave this picture!© Youhei SasakuraLight streams down through skylights, diffusing off the white wall of the stairs and provides a sense of modulation.  The shadows normally made by the low stair height of 2.06 meters are deepened by the effect from the skylights.  It is the modulation of light and shadow and the way breezes pass through the house which gives the Fence House its individual character and makes for a rich living environment.  The hand made timber framed construction and highly detail oriented carpentry, gives this building sitting on a mini-development sight an appearance of true beauty.    Save this picture!© Youhei SasakuraProject gallerySee allShow lessOpen Call: Rio Olympics SUSTAINABLE FANBOXIdeasArchitecture Office in Jakarta / Sonny Sutanto ArchitectsSelected Projects Share Architects: Hitotomori/Tomoko Area Area of this architecture project Save this picture!© Youhei Sasakura+ 26 Share Japan ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/789665/fence-house-hitotomori-tomoko Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/789665/fence-house-hitotomori-tomoko Clipboard Fence House / Hitotomori/TomokoSave this projectSaveFence House / Hitotomori/Tomoko Fence House / Hitotomori/Tomoko “COPY” Photographs:  Youhei Sasakuralast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *