CASA MKAC / UAU collectiv

first_imgCopyAbout this officeUAU collectivOfficeFollowProductsConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHasseltBelgiumPublished on January 17, 2017Cite: “CASA MKAC / UAU collectiv” 17 Jan 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemPlasticsMitrexSolar SidingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalSystems / Prefabricated PanelsKalwall®Translucent WalkwaysPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsSpecialty Facade SystemsLightsLouis PoulsenLamps – LP Slim BoxWoodBruagAcoustic Panels with LEDTiles / Mosaic / GresiteHisbalitMosaic Tiles – Palm SpringsMineral / Organic PaintsKEIMBlack Concrete – Concretal®-BlackSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Smart CeilingsDoorsGorter HatchesFloor Door – Fire RatedBricksDEPPEWaterstruck Bricks – 1622/1635ekws DFMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Projects Area:  286 m² Year Completion year of this architecture project Photographs ArchDaily CASA MKAC / UAU collectivSave this projectSaveCASA MKAC / UAU collectiv “COPY” CASA MKAC / UAU collectiv Save this picture!© Philippe van Gelooven+ 63 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/799221/casa-mkac-uau-collectiv Clipboard Photographs:  Philippe van Gelooven Manufacturers Brands with products used in this architecture project center_img Houses Year:  Manufacturers: Saint-Gobain, TAL, VolaArchitect In Charge:Massimo Pignanelli, Elfi EerdekensCity:HasseltCountry:BelgiumMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Philippe van GeloovenRecommended ProductsCeramicsApariciPorcelain Tiles – TangoWindowsSky-FrameRetractable Insect Screen – Sky-Frame FlyEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAWoodStructureCraftEngineering – Architectural & FreeformText description provided by the architects. With a particular predilection for the modernist style, Massimo Pignanelli found the perfect house for his young family in Hasselt. The single-family house right outside the city centre of Hasselt was built in the early sixties in a structure of concrete beams and columns filled with non-bearing wall elements. This constructive principle grants the house a sleek, sober and balanced look. The balanced architectural concept needed to be refreshed to contemporary standards, though. The characteristic construction was kept during the renovation which transformed both the existing property and the new spaces together into a consistent whole.Save this picture!© Philippe van GeloovenSave this picture!Site PlanSave this picture!© Philippe van GeloovenFollowing the program of demands, an extension was created to the building which is fully in function of multipurpose rooms for the young family and the demand for a practice area. The embedding of the house in the surrounding green is emphasised because the extension is immersed in the landscape. The large patio here forms the connecting element towards the garden and ensures that new and old are disconnected. Together with the vide in the entrance hall, an airy house is created with a lot of light and view of the surrounding green. The green character of the environment with a unique view therefore provided the incentive to organise the living area on the upper floor. The versatile character of the practice area in the basement is also done full justice because of the vide as a connection with the garden.Save this picture!© Philippe van GeloovenSave this picture!© Philippe van GeloovenThe original and iconic vertical sectioning was respected by designing the extension under the level of the existing concrete framework of the upper floor. Inside the framework an ingenious filling is realised with alternating slanted, deeper and flush planes. Round lines subtly appear in the façade and later also in the various details in-house. The whitewashed brick outer walls combined with black windows and doors create tranquillity and accentuate timelessness. The combination of carrara statuario marble, white concrete floors and white walls continues the calm atmosphere inside throughout the house. The contrasting black marmo nero marquino creates a sober look. The characteristic house got an upgrade, as it were, to modern comfort and this of course with respect for the original concept.Save this picture!© Philippe van GeloovenSave this picture!1st Floor PlanSave this picture!© Philippe van GeloovenSave this picture!2nd Floor PlanSave this picture!© Philippe van GeloovenProject gallerySee allShow lessTallinn Architecture Biennale (TAB) 2017 Vision Competition: “Re-metabolizing Paljas…IdeasKrøyer Square / Vilhelm Lauritzen Architects + CobeSelected Projects Share Architects: UAU collectiv Area Area of this architecture project Belgium ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/799221/casa-mkac-uau-collectiv Clipboard 2016 “COPY” CopyHouses•Hasselt, Belgiumlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *